© 2016, Luchtvaart- & Oorlogsmuseum Texel (LOMT)
LUCHTVAART- & OORLOGSMUSEUM TEXEL
Museum
Informatie
Home
Links
Locatie
Collectie
Nieuws
Op 3 april 1945 werd een Amerikaanse B17 (‘Vliegend Fort’) die terug kwam van een bombardementsvlucht, door Duits afweergeschut neergehaald ten zuiden van Den Hoorn. Het toestel kwam terecht in de buurt van de Watermolenweg. Van de tien inzittenden kwamen er acht om het leven, onder wie de piloot, luitenant William Baldwin. Bij de poging om zich te redden bleef de parachute aan de staart van het toestel haken, waardoor Baldwin werd meegesleurd en met het toestel te pletter sloeg.
3 april 2008: Omgekomen piloot door zus Mary (87) herdacht
Donderdag, 3 april 2008, om acht uur in de avond - precies 63 jaar na dato - werden Baldwin en de andere omgekomen bemanningsleden herdacht door een groep nabestaanden. Dat gebeurde op de plaats van de crash. Respectabel middelpunt van het gezelschap was Baldwins oudste zuster, de nu 87-jarige Mary Virginia. Ook haar dochter en schoonzoon evenals twee kleinkinderen waren erbij.
(Bron: Texelse Courant, 4 april 2008)
De plechtigheid op de plaats van de crash in het tulpenland van Bert Bruijn.
(Foto:
Harry de Graaf/Beeldbank Texel)
• Meer informatie over luitenant William Baldwin en de bemanning van het toestel is te vinden op de website van de 100th Bomb Group

• M.b.v. een
GRATIS software programma (ontworpen door Jan Nieuwenhuis) kan een Internet database worden doorzocht naar crashes van geallieerde toestellen in heel Nederland.
Agenda