Het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum op het vliegveld heeft een bijzonder boekje over de Georgische Opstand uitgebracht. Het is een werkstuk dat Chanique Guldemond uit Den Burg vier jaar geleden op 11-jarige leeftijd voor school maakte.
23 juli 2008: Bijzonder boekje over Georgische Opstand
Het werkstuk geeft op heldere wijze inzicht in de Georgische Opstand, met name voor mensen die niets tot weinig van die geschiedenis weten. Er lag al een tijdje één exemplaar in het museum en volgens voorzitter Theo Witte werd daar door bezoekers veelvuldig over gesproken als zij een bezoek hadden gebracht. Het exemplaar trok eveneens de belangstelling van schoolgroepen. Dat bracht het bestuur op de gedachte een uitgave te maken die bezoekers bij de balie kunnen kopen.
Theo Witte overhandigde Chanique Guldemond het eerste exemplaar van haar werkstuk over de Georgische Opstand.
Woensdag overhandigde Witte, vier jaar geleden ook nog geïnterviewd voor het werkstuk, het eerste exemplaar aan Chanique. Hij zei het zeer bijzonder te vinden dat zij als 11-jarige al interesse in de historie had getoond en er een goed werkstuk van had gemaakt. Dat vonden ze overigens ook op de Fontein, het stuk werd destijds beloond met een 9,5.
(Bron: Texelse Courant, 23 juli 2008 - Foto: Beeldbank Texel, Jeroen van Hattum)
© 2016, Luchtvaart- & Oorlogsmuseum Texel (LOMT)
LUCHTVAART- & OORLOGSMUSEUM TEXEL
Museum
Informatie
Home
Links
Locatie
Collectie
Nieuws
Agenda