Het is stil bij het museum als de DVD van Janne Giesen (12) en Huub Lievestro (14) uit Doetinchem over de Georgische Opstand is afgelopen. In een half uur tijd is op indrukwekkende wijze in vogelvlucht de oorlog op Texel belicht.
18 oktober 2008: Bijzondere DVD over Georgische Opstand
Giesen en Lievestro hebben op zaterdag 18 oktober in het museum de DVD overhandigd aan voorzitter Theo Witte. Op het schijfje staat in beeld en geluid de uitwerking van een spreekbeurt die Giesen begin dit jaar hield toen ze nog in groep 8 van de basisschool zat. De kleindochter van oud-Texelaar Jan Kunneman koos de Georgische Opstand als onderwerp, omdat haar opa die als kind meemaakte en er vaak over vertelde. Hij woonde in 1945 in De Koog en zat tijdens de opstand tijdelijk op Vredestein.
Janna Giesen (12) en Huub Lievestro (14) overhandigen Theo Witte van het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum een DVD en werkstuk over de Georgische Opstand.
Giesen maakte voor haar werkstuk diverse foto's op het eiland (ook al bij Vredestein voordat het werd afgebroken) en sprak met Witte. Ze beloofde hem het resultaat te brengen als ze weer op het eiland zou zijn. Aldus afgesproken kwamen Giesen, Lievestro en familie met de DVD naar het museum en ook opa Kunneman, die begin jaren vijftig het eiland verliet en tegenwoordig in de Gelderse plaats Drempt woont, was aanwezig.
(Bron: Texelse Courant, 24 oktober 2008 - Foto: Beeldbank Texel, Jeroen van Hattum)
2016, Luchtvaart- & Oorlogsmuseum Texel (LOMT)
LUCHTVAART- & OORLOGSMUSEUM TEXEL
Museum
Informatie
Home
Links
Locatie
Collectie
Nieuws
Agenda